Kauneudenhoitoalan perustutkinto

Koulutusohjelmat: Kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan koulutusohjelma; Kosmetiikkaneuvoja
Kosmetologin koulutusohjelma; Kosmetologi
Laajuus ja kesto: 120 opintoviikkoa/ 2-3 vuotta. Aikuiset näyttötutkintona 1-2 vuotta tai suoraan näyttökokeella.

Kosmetologin koulutusohjelma

Kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittanut kosmetologi huolehtii asiakkaan ihon ja kehon kauneudesta ja hyvinvoinnista. Hänen työhönsä kuuluu kasvo-, käsi-, jalka- ja kokovartalohoitojen lisäksi ehostaminen. Erilaisiin hoitoihin sisältyy myös hierontaa. Kosmetologi opastaa ihon itsehoidossa sekä auttaa asiakasta kosmeettisten tuotteiden valinnassa ja käytössä.

Kosmetologi työskentelee itsenäisenä yrittäjänä tai kauneudenhoitoalan yrityksen palveluksessa. Hän voi työskennellä myös myyjänä kosmetiikkamyymälässä tai tuote-esittelijänä kosmetiikkaa maahan tuovassa yrityksessä.

Kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan koulutusohjelma

Kosmetiikkaneuvoja ohjaa ja neuvoo asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa sekä myy kauneudenhoitoalan tuotteita. Hänen työhönsä voi sisältyä ohjaus-, neuvonta- ja esittelytehtäviä, asiakaskontaktien luomista ja ylläpitämistä sekä myyntityötä. Kosmetiikkaneuvoja työskentelee alan myynti-, markkinointi- ja tuote-esittelijän tehtävissä sekä kouluttajana maahantuontiyrityksissä tai tavarataloissa.Seuraavien asiasanojen avulla löydät tietoa lähialoista ja muusta aiheeseen liittyvästä Opintoluotsin sivuilla:
kauneudenhoito

Tietolähteinä on käytetty Opetushallituksen, opetusministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä koulutuksen järjestäjien julkaisuja.
|
Päivitetty 23.8.2010

Tietoa opinnoista


Ammatinkuvauksia (Ammattinetti)


Lisää ammatinkuvauksia »


Haastatteluja ja artikkeleita


Hyvä tietää


Etsi muita vaihtoehtoja